Pratite nas

Muški panel briseva uretre

Šifra PRF54 Kategorija
Uzorkovanje: Genitalni bris

Kratak opis analize

Muški panel briseva uretre – u službi prevencije i unapređenja zdravlja muškarca. Vodite računa o zdravlju vaše uretre.

4,470din

Genitalni bris

Muški panel briseva uretre obuhvata sledeće uretarne briseve:

Brisevi uretre:
 • Chlamydia trach. DIF
 • Ureaplasma u. i Mycoplasma h.
 • bak./mik.
 • N. gonorrhoeae

Uzorkovanje briseva uretre u laboratorijskim uslovima

Za potrebe uzimanje brisa uretre Beo-lab laboratorije imaju posebno opremljene kabinete. Kabineti imaju svu potrebnu opremu kao i obučeni stručni kadar.Uzimanje uzoraka u laboratorijskim uslovima se vrši u Beogradu na sledećim lokacijama:
 1. Savski Venac, Resavska 58-60;
 2. Banjica, Crnotravska 7-9;
 3. Dorćol, Tadeuša Košćuška 30 (potrebno zakazivanje)
 4. Vračar, Njegoševa 5/1,
 5. Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 16, ( potrebno zakazivanje)
 6. Zemun, Magistarski trg 14
 7. Kaluđerica, Smederevski put 22d
 8. Krnjača, Zrenjaninski put 26e ( potrebno zakazivanje)
 9. Rakovica, Borska 41M ( potrebno zakazivanje)
I  u Pančevu na lokaciji Radomira Putnika 22.Za pojedine lokacije je potrebno da unapred zakažete dolazak u laboratoriju, za uzorkovanje briseva uretre.Ukoliko želite da vaš urolog uradi uzorkovanje, možete uzorke dostaviti lično u neku od naših laboratorija, kako u Beogradu tako i u ostatku Srbije (vama najbližu) ili da dostavljanje uzorka do laboratorije ordinacija uslužno uradi za vas.

Priprema za analizu

Uretralni bris je optimalno uzeti ujutru, pre mokrenja. Ukoliko to nije moguće, pre uzimanja brisa pacijent ne treba da mokri najmanje 2 sata.Pre uzimanja brisa, pacijent treba da opere ruke, skine donji veš i sedne na kraj ginekološke stolice spuštene u najniži položaj.Ukoliko je prisutan sekret iz uretre, on se uzima za mikrobiološki pregled.Potrebno je da pacijent povuče prepucijum ( kožicu ) sa glansa ( glavića penisa ) tako da ga potpuno oslobodi i palčevima raširi otvor uretre, tako da se tankim žičanim brisom može dovoljno duboko ući u uretru, a da se pri tome ne dohvati površina glavića ili kožice – prepucijuma.Ukoliko je potrebno uraditi više analiza, neophodno je da se za svaku analizu uzme poseban bris.Moguće je da pacijent pri prvom sledećem mokrenju ima blagi osećaj peckanja u uretri, što je samo posledica nadražaja mokraćnog kanala.Uzimanje uretralnog brisa može biti malo neprijatno, ali nikako ne i bolno. Stoga, neophodna je saradnja pacijenta i apsolutno poverenje u naše iskusno i stručno osoblje.

Muški panel briseva uretre obuhvata sledeće testove:

 • MISR43 – Uretralni bris – Chlamydia trach. DIF
 • MISR140 – Uretralni bris – Ureaplasma u. i Mycoplasma h.
 • MI101 – Uretralni bris – bak./mik.
 • MISR48 – Uretralni bris – dir. preparat na N. gonorrhoeae
 • PUSR17 – Uzimanje genitalnih briseva

Beo-lab patronažna služba 7 dana u nedelji

Da li znate da sem željenih laboratorijskih analiza patronažnu službu možete takođe platiti onlajn kako za sebe tako i za članove svoje porodice.  Onlajn plaćanje omogućava da naši laboranti dolaze kod vas pripremljeni, što značajno skraćuje vreme zadržavanja u vašem domu.