Call Centar:  011 36 22 888
office@beo-lab.rs
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888
Pratite nas

Muški panel - brisevi

Šifra PRF54 Kategorija
Uzorkovanje: Genitalni bris

Kratak opis analize

Muški panel briseva uretre – u službi prevencije i unapređenja zdravlja muškarca. Vodite računa o zdravlju vaše uretre.

4,630.00din

Genitalni bris
Muški panel briseva uretre

Muški panel briseva uretre obuhvata sledeće uretarne briseve:

Brisevi uretre:

  • Chlamydia trach. DIF
  • Ureaplasma u. i Mycoplasma h.
  • bak./mik.
  • N. gonorrhoeae

Na sledećim lokacijama Beo-lab laboratorija je dostupno uzimanje genitalnih briseva

Osim u centralnoj laboratoriji, u Resavskoj 58-60, na ostalim lokacijama je potrebno zakazati dolazak radi uzorkovanje genitalnih briseva.

Zakazivanje dolaska možete uraditi slanjem maila na e-laboratorija@beo-lab.rs ili pozivom na broj laboratorije u koju želite da dođete, i biće Vam obezbeđen prvi slobodni termin.

 Na sledećim lokacijama Beo-lab laboratorija je dostupno uzimanje uretralnih briseva:

 

Ukoliko želite da vaš urolog uradi uzorkovanje, možete uzorke dostaviti lično u neku od naših laboratorija, kako u Beogradu tako i u ostatku Srbije (vama najbližu) ili da dostavljanje uzorka do laboratorije ordinacija uslužno uradi za vas.

Priprema za analizu

Uretralni bris je optimalno uzeti ujutru, pre mokrenja. Ukoliko to nije moguće, pre uzimanja brisa pacijent ne treba da mokri najmanje 2 sata. Pre uzimanja brisa, pacijent treba da opere ruke, skine donji veš i sedne na kraj ginekološke stolice spuštene u najniži položaj.

Ukoliko je prisutan sekret iz uretre, on se uzima za mikrobiološki pregled.

Potrebno je da pacijent povuče prepucijum ( kožicu ) sa glansa ( glavića penisa ) tako da ga potpuno oslobodi i palčevima raširi otvor uretre, tako da se tankim žičanim brisom može dovoljno duboko ući u uretru, a da se pri tome ne dohvati površina glavića ili kožice – prepucijuma.

Ukoliko je potrebno uraditi više analiza, neophodno je da se za svaku analizu uzme poseban bris.

Moguće je da pacijent pri prvom sledećem mokrenju ima blagi osećaj peckanja u uretri, što je samo posledica nadražaja mokraćnog kanala.

Uzimanje uretralnog brisa može biti malo neprijatno, ali nikako ne i bolno. Stoga, neophodna je saradnja pacijenta i apsolutno poverenje u naše iskusno i stručno osoblje.

  •  

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.